Huhtikuun erikoiserät ovat saapuneet nyt Alkoon ja nyt onkin hyvä aika tutustua näihin uutuuksiin. Tuotteet ovat saatavilla vain rajoitetun ajan.

Erikoiserien mielenkiintoisimmat uutuusoluet tulevat tanskalaiselta Amagerilta ja virolaiselta Sori Brewingilta: kveik-hiivalla käytetty Amager Ancient Dinosaurs, Amager Demon Juice ja Sori Brewing Lost Room.

Craft Beer Club Finland vinkkaa lukijoitaan järjestämään näillä tuotteilla kavereiden kesken vaikkapa virtuaali-tastingin etäyhteyksien välityksellä. Tuotteet voi jokainen tastingiin osallistuva tilata omaan lähi-Alkoonsa (tai vaikkapa tilata porukalla yhteen Alkoon ja jaella sieltä jokaisen oven taakse – mikäpä olisi mukavampi päivän piristys kuin laadukas olutpullo kaverin tuomana kotioven taakse!).

Erikoiserätuotteet pystyt tilaamaan valitsemaasi Alkon myymälään noudettavaksi Alkon oman verkkokaupan kautta ja Alkon verkkosivuilta näet näppärästi myös tuotteiden myymäläkohtaisen saatavuuden.

Tastingia varten olemme järjestäneet tuotteet maistelujärjestykseen:

  1. Amager Ancient Dinosaurs
  2. Amager Demon Juice
  3. Sori Lost Room

Maistuvia oluthetkiä!

Amager Ancient Dinosaurs 5.0% / 0,33 l pullo

Ancient Dinosaurs on hedelmäinen ja erittäin raikas, kuivahumaloitu session IPA, jonka valmistuksessa on käytetty kveik-hiivaa. Perinteisen norjalaisen kveik-hiivan käyttö on kokemassa uutta nousua craft-oluiden maailmassa.

Kveik tuo olueen hedelmäisyyttä ja korostaa hienosti tässä oluessa olevaa amerikkalaista humalointia. Kveikin ja jenkkihumaloiden (Cascade, Simcoe, Citra ja Azacca) yhdistelmä tuo olueen trooppisia papaijan, passionhedelmän ja guavan vivahteita. Amager on valmistanut Ancient Dinosaursin yhteistyössä chicagolaisen Half Acre Beer Companyn kanssa.

Amager Demon Juice 7.0% / 0,33 l pullo

Demon Juice on Amagerin ja wisconsinilaisen Titletown Brewing-panimon yhteistyötuotos.

Tämän kuivahumaloidun Hazy IPAn maussa vuorottelevat kevyt makeus ja katkeruus, mukana runsaasti hedelmäistä humalaa ja aavistus mäntyisyyttä.

Sopivan maltainen runko yhdistettynä pehmeään hedelmäisyyteen tekee tästä oluesta hyvin tasapainoisen ja maukkaan.

Sori Brewing Lost Room 11.5% / 0,33 l pullo

Lost Room on Imperial Baltic Porter, jonka Sori Brewing on tehnyt yhteistyössä Voodoo Brewing-jenkkipanimon kanssa. Tämän tuhdin porterin tekee erikoiseksi siinä käytetty runsas määrä toffeeta ja virolaista talkkunajauhoa.

Maussa toffeen tuomaa karamellista makeutta. Täyteläinen, tumman hedelmäinen, sopivan katkera ja kevyen mausteinen olut, jonka jälkimaussa on humalan potkua ja paahteista mallasta.